Lale Gül

Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt, Amsterdam) studeert Nederlands aan de VU als ze op drieëntwintigjarige leeftijd debuteert met de bestseller Ik ga leven. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüs. In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer.

Er zijn inmiddels ruim 250.000 exemplaren van haar boek verkocht, de filmrechten zijn verkocht en het boek is in meerdere talen vertaald. In november 2021 won Lale met Ik ga leven als jongste winnares ooit de NS Publieksprijs.

In 2022 maakte ze een succesvolle podcastserie over geloofsverlaters. In deze podcast Van God Los gaan Lale en journalist Ronit Palache samen in gesprek met mensen die zich van god los voelen. Een – vaak onzichtbare – strijd achter Nederlandse voordeuren. Hoe is het om als kind naar bed te gaan met het idee dat God al heeft bepaald of jij naar de hel of hemel gaat? Hoe voelt het om door mensen die je dierbaar zijn als afvallige te worden bestempeld? In vijf afleveringen komen geloofsverlaters (soms anoniem) en experts aan het woord.

Momenteel wordt Lale veel gevraagd voor lezingen in bibliotheken en als spreker op congressen met maatschappelijke thema’s maar bovenal is ze druk met leven.

Ze werkt aan haar tweede boek en is columnist bij o.a. het Parool en Wendy magazine.

 

    Contact