Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen (1987) is schrijver, columnist en presentator. Haar werk wordt gekenmerkt door haar scherpe gevoel voor humor en rauwe kwetsbaarheid.

Ze is een maker met een flinke dosis zelfspot en de drang om mensen met elkaar te verbinden. Ze schrijft boeken, columns en scenario’s. Malou staat eerlijk en toegankelijk op het podium met lezingen over haar roman en columns. Maar ook over persoonlijke onderwerpen als traumaverwerking, het genot en gevaar van (zwarte) humor, (bewuste) kinderloos/het uitblijven van een kinderwens, Indische (zwijg) cultuur en de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Haar debuutroman Zachtop lachen werd genomineerd voor de Hebban debuutprijs 2022 en de filmrechten zijn verkocht. Haar tweede roman Alleen en duizend mensen verschijnt in april 2023 bij uitgeverij AmboAnthos. Daarnaast werkt ze aan een non-fictie boek bij Uitgeverij Podium.

In haar column voor evajinek.nl schrijft ze maatschappelijk en met humor, over schoonheid van het leven met alle smerige randjes die daarbij horen. Ze heeft een passie voor ongemak, omarmt mislukkingen en vecht tegen ongelijkheid.

Ze is de presentator van de succesvolle podcast Tussen Dertig en Doodgaan (samen met Tatjana Almuli) over maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke verhalen over thema’s als veranderende vriendschappen, social media, de struggles van een freelancer, liefde, seks in combinatie met inspirerende ontboezemingen en literaire aanbevelingen. Met een flinke dosis geestigheid sleuren ze de luisteraar mee in de alledaagsheid van het leven en de complexheid van gelukkig zijn.

Daarnaast is presenteert ze de podcast Dit komt nooit meer goed (samen met Roos Schlikker). Hierin gaan ze op zoek gaat naar de non-succesverhalen van op het eerste gezicht succesvolle Nederlanders. Met gasten als Jesse Klaver, Paul de Leeuw, Ronald Giphart, Olaf Koens en Jeroen Woe.

Haar journalistieke observaties verschijnen o.a. in De Volkskrant, Moesson Magazine, &C, LINDA.(meiden), Cosmopolitan en Het Parool.

Oktober 2023 verschijnt haar nieuwe roman Alleen en duizend mensen.

    Contact