Mara Grimm

Mara Grimm is culinair journalist en trendwatcher in Amsterdam en Parijs. Ze staat al jaren hoog genoteerd in de Food Influencers Top-100 van Flavor Flav en dat is niet voor niets. Zo schrijft ze elke week een veelgelezen column over de laatste food trends in Het Parool. Daarnaast lees je haar verhalen, interviews en culinaire reisreportages in LINDA., Trouw, Vogue en Vogue Living.

De mooiste liefdes ontstaan aan tafel. De beste verhalen worden verteld bij een goede fles wijn. En die ene bouillabaisse kan je je leven lang bij blijven. Precies daarom schrijft en vertelt Mara graag over eten. Van sterrenrestaurant tot oorlogskeuken. Van Prada-koekjes tot braadworsten. En van de bieten van Alain Passard tot het brood van de bakker op de hoek: zolang het lekker is, is het een verhaal waard.

Mara staat synoniem voor goede smaak en is de vaste auteur van de kookboeken van topkok Sergio Herman. Voor het boek Desire kreeg ze een Gourmand Cookbook Award voor Best Food Writing. Ook haar boek ONTBIJT viel in de prijzen en werd uitgeroepen tot beste ontbijtboek ter wereld. Tijdens de Corona-crisis bracht ze het boek Crisis Koken uit met 40 eenvoudige recepten van Nederlandse topkoks zoals Jonnie Boer, Joris Bijdendijk en Ron Blaauw. Op dit moment werkt Mara aan een boek over gastronomie in Parijs en is ze restaurantcriticus van Het Parool.

Mara Grimm is een culinair storyteller pur sang met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Mara staat open voor exclusieve on brand samenwerkingen.

    Contact