Özcan Akyol

Özcan Akyol is schrijver, columnist, interviewer en programmamaker.

Als een van de belangrijkste stemmen van zijn literaire generatie treedt hij regelmatig in het land op.

Hij is enorm maatschappelijk betrokken, wat in zijn columns valt te lezen. Van het onderwijssysteem tot het integratiedebat, hij kan uit eigen ervaring erover vertellen. Maar ook de Nederlandse politiek, de situatie in Turkije en verschillende sporten horen bij zijn interessegebieden.

In zijn uitgebreide vocabulaire komen in ieder geval niet de termen ‘politieke correctheid’ en ‘om de hete brij heen draaien‘ voor.

Özcan Akyol is om die reden zeer geschikt om te laten spreken of schrijven over maatschappelijke en politieke onderwerpen. Daarbij is hij voor veel jongeren een rolmodel. Hij gaat elke week langs minimaal één middelbare school om leerlingen te enthousiasmeren voor literatuur. Dat doet hij tijdens gastlessen of lezingen.

Eus heeft inmiddels ook grote ervaring als dagvoorzitter of gespreksleider. Wie een columnist-op-maat, veelzijdige interviewer, of gespreksleider zoekt, moet bij hem zijn. Hij kan discussies over gevoelige onderwerpen met finesse laten plaatsvinden. Hij doet dat met inhoud, humor, kennis, directheid en kwetsbaarheid. Het ideale breekijzer.

Hoewel de onderwerpen waar Özcan voor gevraagd wordt alle kanten op kunnen gaan, zoals in het verleden is gebleken, gaat zijn persoonlijke kijk dat niet. Desgevraagd participeert hij actief. Maar ook heeft hij het vermogen om zich helemaal dienstbaar op te stellen aan opdrachtgevers.

    Contact