Özcan Akyol

Özcan Akyol is de columnist, schrijver en programmamaker die overal een mening over heeft. Hij spreekt zoals hij schrijft: recht voor zijn raap.

Van literatuur tot het integratiedebat. En van Turkse politiek tot de Nederlandse voetbalcompetitie. In zijn uitgebreide vocabulaire komen in ieder geval niet de termen ‘politieke correctheid’ en ‘om de hete brij heen draaien‘ voor. Özcan Akyol is dan ook zeer geschikt om te laten spreken of schrijven over maatschappelijke en politieke onderwerpen. Daarbij is hij voor veel jongeren een rolmodel.

Ongemakkelijk als hij is, voelt Eus zich als een vis in het water, als dat water een dagvoorzitterschap is of een rol als columnist-op-maat of interviewer bij onderwerpen als media, de regio of onderwijs. Ook voor een open discussie over een gevoelig onderwerp moet je bij Eus zijn. Met zijn humor, kennis, directheid en kwetsbaarheid fungeert hij als een ideaal breekijzer.

Hoewel de onderwerpen waar Özcan voor gevraagd wordt alle kanten op kunnen gaan, gaat zijn persoonlijke kijk dat niet. In z’n mening is hij krachtig en standvastig. En ongezouten in de manier waarop hij die mening uit. Daarmee weet hij z’n publiek steevast te fascineren en voor zich te winnen.

 

    Contact