Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz

EllenDeckwitz2@MarcDeurloo-543x768

Ellen Deckwitz

is te boeken als dichter, spreker, columnist en geeft de beste poëzie workshops van Nederland

Vraag informatie aan

Ellen Deckwitz is de meest bedreven alchemist van haar generatie. Ze verenigt de zwaarste thematiek met dubstep, Anne Sexton [Sylvia Plath / Ingrid Jonker mag ook] met Glee, spookhuis met achtbaan, de diepste horror met bevrijdende humor – en het dichterschap met ongeveinsde star quality.

Bij bijna ieder ander zou het verenigen van zulke extremen gaan schiften tot een vat vol tegenstrijdigheden, bij Deckwitz niet; zij weet hoe poëzie hoort te werken, en beent haar werk uit tot de absolute essentie overblijft. Dat levert een eigen toon en stijl op die al vanaf haar eerst gepubliceerde gedicht volstrekt consistent is; een gedicht van Deckwitz herken je binnen tien woorden: grappig, helder, sterk, aansprekend, licht verontrustend en het liefst dat alles tegelijk. Als het gaat om podiumpresentatie kan ze zich meten met de beste voordragende Nederlandse dichteressen van dit moment: Tjitske Jansen en Hagar Peeters. De buitenechtelijke dochter van Tim Burton en Mary Poppins bevestigt met elk nieuw gedicht en al haar onvergetelijke optreden wat haar groeiende schare van lezers al wisten: Ellen Deckwitz is het beste wat de Nederlandse poëzie de afgelopen jaren is overkomen.

Huisdichter en columnist voor NRC Next en Das Magazin. Haar gedichten verschenen onder andere ook in Hard Gras, Elle en in diverse literaire tijdschriften.

Meer over Ellen