Kookmutsjes

Kookmutsjes

Kookmutsjes

Boek

Kookmutsjes

Vraag informatie aan

Achter Kookmutsjes gaat een talentvol duo schuil: de zusjes Najat en Nadia. Kookmutsjes? Ja, waarom niet, zo zijn ze begonnen: als onervaren maar dolenthousiaste keuken-en-media-prinsesjes. Inmiddels zijn de meiden professionals en dag-in-dag-uit in de keuken te vinden. Hun productie is enorm, dat zie je aan de grote hoeveelheid recepten die voorbijkomt op de socials. Hun liefde voor food dragen ze met veel enthousiasme over op hun achterban. Die is aanzienlijk én wat je noemt gezinsbreed: de meiden hebben inmiddels meer dan 100.000 volgers op Facebook (moeders), 230K op Snapchat (de kids) en op Insta gaat het ook nogal lekker met meer dan > 113K fans.

Op vrolijke, positieve en vooral laagdrempelige wijze zorgen Kookmutsjes ervoor dat iedereen wat lekkers op tafel kan zetten. Ook het grote publiek dat misschien wat onwennig is achter het fornuis, maar wel van lekker eten houdt en koken stiekem toch wel interessant vindt.

Najat en Nadia

Najat is het culinaire brein achter de Kookmutsjesgerechten. Ze is een perfectionistisch warhoofd totaal gefocust op haar recepten, maar altijd haar sleutels kwijt. Nadia heeft juist het overzicht; zij is degene die alle gerechten, stap-voor-stap, vastlegt met haar scherpe camerawerk. Najat en Nadia maakten tijdens hun studie (ze volgden samen de opleiding Communicatie Multimedia en Design) een kookboekje en daar werd het zaadje geplant voor Najats keuken en later voor Kookmutsjes. Om de Kookmutsjes heen staat een hele familie, zowel met broers en zussen (die actieve rollen achter de schermen hebben) als een enorme onlinefamilie.

 

Kookmuts potluck

Het leuke aan de recepten van Najat is dat het echt een potluck is: Hollandse pot meets Amerikaanse klassiekers, Itali-Indo, Asian-fusion en uiteraard veel gerechten uit de Marokkaanse keuken. Want de Kookmutsjes (of de zusjes, wat je wil) mogen dan in Leeuwarden zijn ze geboren en getogen, ze zijn hun Marokkaanse roots trouw gebleven en dat proef/zie je terug in de receptuur. Gerechten die persoonlijk voor ze zijn, zoals de koekjes van hun oma, die afgebakken werden in de oven van de lokale bakker. En zeker ook gevulde aubergines, spiesjes en tajines, (maar dan wel de échte), kefta, lam of makreel… Maar ook gewoon/ toch eigenlijk vooral waar zij die dag zin in hebben. Alles door elkaar. Speculoos cheesecake en de marmita met patat. Scroll door hun feed: er zitten fantastisch kleurrijke salades tussen de honderden gerechten die online staan, maar de Kookmutsjes zijn ook absoluut zoetekauwen. Klassieke slagroomtaartjes, krakende schuimgebakjes, chocolade hoorntjes, chebakia swirls, amandelcookies, gevulde hatita, EEN FERRERO ROCHER NO BAKE CAKE! Hun love voor avocado is groot, dat zie je terug in shakes en bakes en ook ‘verkookmutsen’ ze populaire gerechten: hun halal Big Mac Schotel is een van hun meest gelikte recepten.

 

Community-family

Pannetjes staan te pruttelen, in de oven zit een bastilla, muziekje aan – ze proberen wat nieuws uit. De sfeer van de keuken van Najat en Nadia vind je terug in de spiksplinternieuwe Kookmutjes community. Gebruik het als een keuken- en receptendagboek, waaruit je al je favorieten kan delen met de rest van de fam. Wissel recepten en geheime ingrediënten uit, bewaar foto’s en filmpjes van je mooiste baksels. Soms heb je een #bakingfail, maar weet je, kan gebeuren, lachen we om. Volgende keer beter, toch? Iemand een tip? En dan… gebeurt er wat moois. Want voor je het weet vliegen de tips je om de oren, want we leren hier van elkaar. De Kookmutsjes hebben een inspirerende, liefdevolle community opgebouwd, waar je je onmiddellijk thuis voelt.

 

Meer over Kookmutsjes