Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker

Is te boeken als columnist, presentatrice en expert over reizen, leven en liefde

Vraag informatie aan

Liesbeth Rasker is wat je noemt een avontuurlijke schrijver (of een schrijvende avonturier)

Ze (solo)reist de hele wereld over en maakt daar de prachtigste verhalen en content over voor bladen, kranten en merken. Maar ook op het gebied van liefde & relaties, poezen, vriendschap en het leven in het algemeen trekt ze graag een blik rake observaties en frisheid open.

Ze werd geboren in Amsterdam, studeerde Taal & Cultuur en Literatuurgeschiedenis aan de UvA en schreef als kind al verhalen over poezen en honden. In 2007 liep ze stage bij ELLE, het blad waar haar moeder ooit de eerste hoofredacteur was, en waar haar liefde voor print tot bloei kwam. Sinds vorig jaar is ze er vaste columnist. Jaarlijks verzamelt Liesbeth voor Glamour de leukste 100 vrijgezelle mannen van Nederland, wat haar de twijfelachtige titel ‘mannenkenner’ opleverde. Niet slecht voor een iemand die zich graag hard (of druk) maakt om de zogenoemde vrouwenzaak. Liesbeth wijkt zowel privé als in haar werk graag af van de geijkte paden wat betreft relaties, liefde en rolverdeling. Een thema waar ze dan ook graag over spreekt en schrijft.

Zo af en toe staat reisdeskundige Liesbeth aan de RTL Boulevard desk heel deskundige reistips te geven en in april 2018 verschijnt ook nog eens haar eerste boek met de geruststellende titel ‘Pinnen in Mongolië en andere oplosbare reisongemakken’.

Als klap op de vuurpijl is Rasker oprichter en eigenaar van de reiswebsite Bag to Reality, de plek voor reisverhalen waar je ‘echt wat aan hebt’.

Behalve voor schrijf- en spreekwerk is Liesbeth te boeken voor videocontent voor merken en bedrijven en als reisexpert bij tv-shows. Omdat ze lekker authentiek en recht-door-zee is heeft ze een grote schare trouwe fans op social media. Liesbeth woont met poes Disco in Amsterdam.

Foto: Dingena Mol/www.dmolfotografie.nl

Meer Liesbeth