Mano Bouzamour

Mano

Mano Bouzamour

Mano

Is te boeken als als columnist,verhalenverteller en voor samenwerkingen met mooie merken

Vraag informatie aan

Mano Bouzamour schreef een boek over zijn eigen leven en zette datzelfde leven én de literaire wereld volledig op zijn kop. 

Mano Bouzamour (1991) schreef op zijn 22ste De belofte van Pisa dat in korte tijd de bestverkochte debuutroman van 2014 werd. De film- theater- en hoorspelrechten van het boek zijn verkocht. De roman kon rekenen op lovende woorden van recensenten in binnen- en buitenland, collega-schrijvers en een gigantisch lezerspubliek – de debuutroman beleeft inmiddels zijn 20ste druk.

Tot op de dag van vandaag is het boek, dat is gebaseerd op Mano’s leven als tiener op een elitair lyceum in Amsterdam-Zuid, een megahit. Zo werden de Spaanstalige rechten verkocht aan een Colombiaanse uitgeverij waardoor het boek nu in heel Latijns-Amerika te koop is. Het boek verscheen ook in Duitsland. En één van Mano’s grootste dromen komt uit: De belofte van Pisa wordt verfilmd door Emmy Award winnende filmproducent Rolf Koot, scenarist Robert Alberdingk Thijm en regisseur Norbert ter Hall.

Bouzamour is een zeer gedreven schrijver die zich naar de top van de Nederlandse literatuur heeft gevochten. Docu-maker Roy Dames maakte met ‘Mano Bouzamour: de belofte’ een prachtig document over deze strijd, dat tijdens de Boekenweek 2017 was te zien bij Vara/BNN. In de film wordt Mano jarenlang gevolgd voor, tijdens en na het schrijven van zijn debuut.

Bouzamour geeft met veel enthousiasme en bevlogenheid lezingen over zijn werk, fitnesst veel en is nauw betrokken bij de verfilming van zijn debuutroman. Op dit moment schrijft hij noestig aan zijn tweede boek, dat ongetwijfeld zal inslaan als een komeet.