Mooncake

Mooncake

Boek

Mooncake

voor haar expert talk over alles dat de Nieuwe Nederlandse Keuken te bieden heeft, haar foodtours of een samenwerking.

Vraag informatie aan

MOONCAKE, The Queen of Culinairy Treasures, neemt je mee op een waanzinnige culinaire ontdekkingsreis naar de verborgen parels van de Nieuwe Nederlandse Keuken.

MOONCAKE is een nieuwe ster aan het culinaire firmament. The Queen of Culinary Treasures heeft een eigen videoserie bij de Volkskrant (tikker staat op 2 miljoen kijkers en counting) en is drie keer per week te zien bij RTL4’s 5 uur Live en had een wekelijke rubriek bij BNR. Ze werd door een vakjury unaniem verkozen tot Foodblogger van het Jaar (‘16-’17) en haar Insta en fb zijn razendpopulair onder culinaire volgers met verfijnde maar avontuurlijke smaak. En trouwens, in het echie volgen ze haar ook, want Mooncake’s onbetwiste specialiteit is haar food tour, wandelingen waarop je de allerlekkerste hapjes uit alle windstreken maar toch van Nederlandse bodem proeft. Daarnaast geeft ze inspirerende expert talks over alles dat de Nieuwe Nederlandse Keuken te bieden heeft.

 

MOONCAKE (aka Jonneke de Zeeuw) woonde in het Midden-Oosten en raakte in de ban van de verse producten, specerijen en kruiden van de souks. Eenmaal terug in Nederland startte haar zoektocht naar gerechten en ingrediënten die haar net zo in vervoering konden brengen. Zo begon haar blog mooncake.nl waarop ze haar favoriete eethuizen en snackplekjes deelt.

Mooncake, adviseert en inspireert op het gebied van de Nieuwe Nederlandse Keuken en weet als geen ander waar je moet zijn voor ingrediënten, recepten, keukenspullen, markten, restaurants, eethuizen en stalletjes met de allerlekkerste streetfood. Krokante Marokkaanse b’stilla, Georgische khachapuri, Indiase samosa chaat en Poolse pierogi; allemaal gerechten die inmiddels ook buiten de randstad gegeten worden. Het Nederlandse culinaire landschap anno 2019 is van alle markten thuis en dat is wat typisch Nederlands aan het worden is.

Mooncake is als docent verbonden aan de opleiding Foodjournalistiek van ELLE Eten en in 2018 maakte ze deel uit van FavorFlav’s culinaire top 100. Voor haar eerste boek, Mooncake – het bakboek: van bolo di pistacho tot medovik & fantacake (december 2018), verzamelde ze recepten van bijzondere bakkers en laat zien hoe de Nederlandse bakcultuur anno nu eruit ziet (verrassend divers en verrukkelijk). Interviewen doet ze op geheel eigen wijze: vorige maand sprak ze Yotam Ottolenghi en zette hem supermarkthummus voor (niet te nassen natuurlijk, maar dat had een goede reden). MOONCAKE is op zoek naar de underground van de Nederlandse foodcultuur (die voor sommigen meer de bovengrondse is, maar á la). Mooncake is een open boek, als ze iets lekkers proeft begint ze te glunderen, ze is ongezouten (maar flink gepeperd) en dat maakt haar uniek.

Meer Mooncake