Özcan Akyol

Özcan Akyol

is te boeken als spreker, columnist, dagvoorzitter of spraakmaker

Vraag informatie aan

Özcan Akyol spreekt zoals hij schrijft. Recht voor zijn raap en spaart niemand. Na zijn succesroman Eus heeft hij zich razendsnel uit het hokje ‘allochtone schrijver’ ontworsteld. Özcan is een schrijver die overal een mening over heeft.

Van literatuur tot het integratiedebat. En van Turkse politiek tot de Nederlandse voetbalcompetitie. In zijn uitgebreide vocabulaire komen in ieder geval niet de termen ‘politieke correctheid’ en ‘om de hete brij heen draaien‘ voor. Ozcan Akyol is dan ook zeer geschikt om te laten spreken of schrijven over maatschappelijke en politieke onderwerpen. En daarbij is hij voor veel jongeren een rolmodel. Hij kan door zijn humor, kennis en directheid het breekijzer zijn om een open discussie te krijgen over gevoelige onderwerpen.

Eus is vaste columnist bij het 1900 magazine, Revu, Helden magazine, het AD en alle regiokranten. In zijn rubriek ‘Lieve Eus,’ beantwoordt hij woedende, absurde, prangende maar ook gewoon alledaagse vragen van lezers.

In 2017 presenteerde hij het tv programma De Neven van Eus waarin hij op zoek ging naar zijn familie in Turkije.  Met dit debuut als programmamaker sleepte Eus een nominatie voor de Televizier Talent Award in de wacht. Deel twee van de Neven van Eus wordt in 2019 verwacht.

Eus ontving in 2018 De Gulden Adelaar, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een breed terrein van (podium)kunst, cultuur, muziek, wetenschap en innovatie, letteren en architectuur heeft onderscheiden.

Meer over Özcan Akyol