Ronald Giphart

Ronald Giphart

Is te boeken voor lezingen, columns en optredens over gastronomie en populaire wetenschap

Vraag informatie aan

Ronald Giphart heeft niet alleen een grote liefde voor literatuur, maar ook een culinair hart. Hij schreef romans, kookboeken en vele columns over zijn favoriete onderwerp en is zo thuis in de wereld van gastronomie dat hij afgelopen jaar op nr 35 in De Top-100 Food Influencers List 2016 stond.

Ook schreef hij de teksten voor het kookboek PUURST van Jonnie en Thérèse de Boer, dat bekroond werd met de Gourmand World Cookbook Award voor chef-koks. Sterrenkoks hebben er sindsdien wat voor over om hun culinaire scheppingen door Gip literair te laten verwoorden.

Zijn toewijding is groot, als familiechef vanuit thuis achter zijn eigen kookeiland en als stagiair van sterrenkoks als Jonnie Boer en Sergio Hermans wil hij mensen inspireren om de keuken in te gaan.

Ronald wordt regelmatig geboekt voor food gerelateerde events: als dagvoorzitter van het eerste Dutch Craft Beer Conference, als interviewer van sterrenkoks tijdens de excentrieke Dali-diners in Museum Boijmans van Beuningen, als jurylid bij Texel Culinair en Ronald schrijft columns in Foodies magazine en het AD.

Meer food & lifestyle