Ronald Giphart

Ronald Giphart

is te boeken als spreker, dagvoorzitter en verhalen en columns in opdracht

Vraag informatie aan

Giphart is de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Hij schrijft boeken, tv-series, staat op het podium en geeft ook nog eens lezingen over Liefde, Seks en Gastronomie (niet tegelijkertijd).

Vanaf zijn debuutroman Ik ook van jou behoorde hij tot de top van de Nederlandse literatuur. Al snel volgden er nog meer succesvolle boeken zoals GiphPhileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen. In september 2016 verschijnt zijn nieuwe roman Lieve.

Lieve is het 23e werk in het indrukwekkende oeuvre van Giphart, dat bestaat uit romans, non-fictie boeken, novelles, kookboeken en zelfs een graphic novel. In zijn nieuwe roman neemt hij de lezer mee in de bruisende, maar schimmige filmwereld. ‘Gipharts camera zwenkt van de ene kolkende scène naar de andere,’ aldus de uitgever.

Hij weet veel van de medische wereld. Zo schreef hij de hit-serie De Co-assistent en de roman IJsland over ziekte en humor.

Zijn liefde voor koken stilde hij door samen met Jonnie en Thérèse de Boer het kookboek Puurst te schrijven. En met groot succes. In 2013 won dit boek de Oscar onder de kookboeken, de Gourmand World Cookbook Award, als beste kookboek ter wereld. Zijn liefde voor koken gaat verder dan er alleen over te schrijven. Hij geeft ook lezingen over leiderschap aan de hand van hoe topkoks hun teams motiveren om elke dag een topprestatie te leveren.

Giphart weet zelfs liefde met wetenschap te combineren in zijn populair wetenschappelijk boek Ten liefde. Het zal u niet verbazen, hier kan hij ook prachtig over vertellen.

Daarnaast is hij ook een echt podiumdier. Hij heeft inmiddels elk theater in Nederland onveilig gemaakt tijdens zijn optredens met schrijvers als Martin Bril, Bart Chabot, Nico Dijkshoorn en natuurlijk de Nightwriters. Sommige schrijvers kunnen alles.

Meer over Ronald Giphart