Roos Schlikker

Roos Schlikker @ Anneke Hymmen

Roos Schlikker

Roos Schlikker @Anneke Hymmen

Roos schrijft columns en verhalen op maat en is te boeken als dagvoorzitter en spreker
Roos schrijft. Boeken, reportages, artikelen, columns en scenario’s. Hartverscheurend, grappig, boos, verdrietig of cynisch, bij Roos kan het vele kanten op en dat maakt haar ontzettend spannend om te vertegenwoordigen.

Roos Schlikker (Amsterdam, 1975) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde (afstudeerrichting moderne letterkunde) en deed daarna een postdoc journalistiek. Tijdens die opleiding belandde ze bij het financiële tijdschrift FEM/De Week. Na twee jaar over economie te hebben geschreven was ze totaal stropdasmoe en nam ontslag. Vervolgens werkte ze jarenlang als freelancer voor allerlei bladen en kranten en schreef ze vier journalistieke boeken.

Tegenwoordig heeft ze een populaire column in het Parool en is daarnaast columnist van o.m. LINDA, Intermediair, Kek Mama en Libelle. In haar columns schrijft ze over het leven van alledag, maar ook over politiek en psychiatrie. Met een moeder die aan een bipolaire stoornis lijdt ziet Roos het als haar missie om op persoonlijke wijze aandacht te vragen voor depressie en psychiatrische aandoeningen.

Zo nu en dan zet Roos zich in voor andere maatschappelijk gevoelige kwesties. Zo zette zij de registratie van doodgeboren kinderen op de politieke kaart. Deze registratie was bij wet verboden. Na een petitie (met ruim 82.000 handtekeningen) en veel media-aandacht n.a.v de columns van Roos gingen in 2016 ministers Van der Steur en Plasterk overstag. De wet zal worden gewijzigd.

Naast columns schrijft Roos ook fictie. Zo maakte ze onder andere de scenario’s van de comedy Bitterzoet op LINDA.TV en filmpjes voor Kek Mama waarin ze ook een hoofdrol speelt (één van deze filmpjes werd onlangs bekroond met een Mercur Award). Samen met Erris van Ginkel schrijft ze geregeld voor het theater, ze waren onder meer de auteurs van de relatiecomedie Hart tegen Hart.

Roos schuift regelmatig aan bij programma’s als DWDD, RTL Late Night, WNL Opiniemakers en De Ochtend op Radio 1. Ook was ze dit jaar één van de kandidaten in Wie is de mol?.

In mei 2017 verschijnt bij Atlas Contact haar eerste roman: Huisje, boompje, beest.

We rommelen maar wat aan

Huisje Boompje Beest Roos Schlikker

Ik wens je het onmogelijke Roos Schlikker

Meer over Roos