Sarah Meuleman

Sarah Meuleman Bureau Bruinzeel

Sarah Meuleman

is te boeken als columnist, dagvoorzitter, presentator en de workshop ‘de kunst van het interviewen’

Vraag informatie aan

Voor de Vlaamse Sarah Meuleman geen keiharde lijn tussen zogenaamd hoge en lage kunst. In haar VPRO programma Sarah’s Barbaren liet ze al zien hoe die twee elkaar verrijken, in een essay voor NRC zette ze Beethoven aan een tafeltje met Lady Gaga en ook in haar debuutroman speelt ze met verschillende genres, plaatsen, tijden, levens.

Sarah schreef als journalist reportages en interviews voor Vrij Nederland en VOGUE, kwam over de vloer bij Nick Cave, Nicole Kidman, Jeanette Winterson, Sophia Loren, Christy Turlington, Matthias Schoenaerts, Isabelle Huppert, Femke Halsema en vele anderen.

Sarah modereert debatten op grote en kleine podia, stelt gewenste en ongewenste vragen, legt graag het vuur aan de schenen en (waar nodig) het zwijgen op, presenteert en zingt. Zij spreekt ‘native English’ en Frans.

De tips en trucs van het interviewen deelt ze in interview-en presentatieworkshops op maat. Sarah stelde een essaybundel samen met generatiegenoten, schreef een kunstcolumn en scout maandelijks het beste uit de kunsten voor VOGUE. Daarbij schreef ze voor Vogue de maandelijkse column Some like it hot, over seks en liefde.

Sarah Meulemans debuutroman De zes levens van Sophie werd genomineerd voor de Bronzen Uil, vertaald in het Engels en in het buitenland uitgegeven door Harper Collins. Find Me Gone verscheen in oktober 2018 in de US en Canada, en in januari 2019 in de UK. Meulemans nieuwe roman De vondeling verschijnt in mei 2019 bij Lebowski Publishers.
meer over Sarah