Sarah Meuleman

Sarah Meuleman@Marc Deurloo

Sarah Meuleman

Sarah Meuleman@Marc Deurloo

is te boeken als columnist, dagvoorzitter, presentator en de workshop ‘de kunst van het interviewen’

Voor de Vlaamse Sarah Meuleman geen keiharde lijn tussen zogenaamd hoge en lage kunst. In haar VPRO programma Sarah’s Barbaren liet ze al zien hoe die twee elkaar verrijken, in een essay voor NRC zette ze Beethoven aan een tafeltje met Lady Gaga en ook in haar debuutroman speelt ze met verschillende genres, plaatsen, tijden, levens.

Sarah schreef als journalist reportages en interviews voor Vrij Nederland en VOGUE, kwam over de vloer bij Nick Cave, Nicole Kidman, Jeanette Winterson, Sophia Loren, Christy Turlington, Matthias Schoenaerts, Isabelle Huppert, Femke Halsema en vele anderen.

Sarah modereert debatten op grote en kleine podia, stelt gewenste en ongewenste vragen, legt graag het vuur aan de schenen en (waar nodig) het zwijgen op, presenteert en zingt. Zij spreekt ‘native English’ en Frans.

De tips en trucs van het interviewen deelt ze in interview-en presentatieworkshops op maat. Sarah stelde een essaybundel samen met generatiegenoten, schreef een kunstcolumn en scout maandelijks het beste uit de kunsten voor VOGUE. Daarbij schrijft ze voor Vogue de maandelijkse column Some like it hot, over seks en liefde.

In 2015 verscheen haar debuutroman De zes levens van Sophie, waarvan in de zomer van 2016 een remake verschijnt.

meer over Sarah