Tanja Kok

Tanja Kok

Boek

Tanja Kok

Als presentator en interviewer

Vraag informatie aan

Tanja ging via het Jeugdjournaal naar Parijs, Londen en Milaan voor een modellencarriere en kwam terug in Amsterdam met een goodiebag vol wijsheden uit de internationale modellen scene en schreef er een boek over.

Tanja werkt bij het Jeugdjournaal als zij wordt gevraagd als internationaal fotomodel. Ze is dan 24 jaar, ziet er stukken jonger uit, maar voor een beginnend model in de fashionscene is ze eigenlijk al ‘te oud’. Toch wil zij met deze kans een vrouw van de wereld worden. Dat lukt want ze woonde en werkte al snel in modesteden als Parijs, Londen en Milaan.

Terug in Amsterdam, met een berg ervaringen in de fashionwereld in haar zak, schreef zij de #NOFILTER verhalenserie (a)MUSE voor lifestyle platform STYLETODAY (Sanoma). In haar columns laat Tanja zien wat het werkelijke leven van een fotomodel echt inhoudt. Met alle ups en downs en het besef dat in een tijd van photoshoppen, opgepoetste selfies en filters niets is wat het lijkt.

In haar webserie Tanja Kok goes NYC verzamelde Tanja tips en tricks van o.a. bekende fotomodellen, voedingsdeskundigen, verschillende beroemde fotografen, de trainer van de Victoria’s Secret models, informatie over netwerken en social media met het thema: Hoe kun je het máken in New York.

Na het interviewen van deze insiders in New York interviewt ze nu voor Vol Magazine bekende leuke mannen, presenteert zij events en wordt regelmatig gevraagd te komen spreken als ‘role model’ waarbij ze jonge vrouwen wil inspireren voor hun eigen dromen te gaan.

In november 2018 verschijnt haar eerste boek: Help! Ik ben model, bomvol interviews met professionals uit de modewereld die een kijkje geven in hun leven en eerlijk hun verhaal vertellen. Daaruit blijkt dat de deze wereld duidelijk aan het veranderen is en ontwerpers en agentschappen gelukkig ook steeds meer rekening houden met diversiteit. Deze interviews worden afgewisseld met twaalf verhalen over het spannende, maar soms ook onthutsende, leven van internationale fotomodellen.

Meer over Tanja