Tom Hofland

Tom Hofland

is te boeken als columnist, presentator en programmamaker

Vraag informatie aan

Tom Hofland is een druk man. Eerder werd hij al de schrijver met de meeste bijbaantjes genoemd: hij is alleskunner, allesdoener, alleswiller. 

Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn werk als redacteur en podcastmaker bij de VPRO, en als docent aan The School of Life Amsterdam en de HKU. In 2017 schreef Tom zijn succesvolle debuutroman: Lyssa.  

Met Lyssa verdiende hij de titel ‘Hét literaire talent van 2018’ die hem werd toegedicht door de Volkskrant. Ook andere kranten als NRC en Trouw bejubelde Tom als een originele nieuwe stem in het literaire landschap.

Zijn workshops gaan over schrijven, storytelling en creativiteit, zijn ook geschikt voor groepen en bedrijven en zijn op vele thema’s toepasbaar.

Tom is naast schrijver freelance programmamaker. Hij is presentator, interviewer, maker of co-maker van diverse VPRO producties zoals de serie Heemennekes en Hellehonden over Nederlandse volksverhalen en maakte columns en podcasts voor o.a Bedrock. Samen met Pascal van Hulst schreef Tom de mega populaire podcast serie De Blankenberge Tapes voor de VPRO.

In oktober 2019 verschijnt zijn tweede roman.  

.

Meer schrijvers